Title: краят на света
Publisher: Тонипрес
Translator: Тамара Такова
Synopsis:
Франция. Година 997 от нашата ера. Мишел, монах, принадлежащ към ордена Клюни, решава да се впусне в една невъзможна мисия. Според твърденията на отшелника Бернар от Тюрингия краят на света наближава и има само един начин да се спаси: да се призове Духът на времето. Но преди това е необходимо да се съберат трите оси, на които се опира Колелото на времето. Къде се намират? Никой не знае.

Title: Където дърветата пеят
Publisher: Тонипрес
Translator: Тамара Такова
Synopsis:
Виана, единствената дъщеря на херцог Рокагрис, е обещана за съпруга на младия Робиан де Кастелмар, откакто са били деца. Двамата се обичат и ще се оженят през пролетта. Обаче по време на празненството на зимното слънцестоене един планинец предупреждава краля на Нортия и неговите рицари за заплахата от варварите от степите… и Робиан, както и херцогът са принудени да отидат на война. При тези обстоятелства една девойка като Виана не може да направи нищо, освен да чака завръщането му… и да се заслуша в легендите, които се разказват – за Голямата гора… мястото, където дърветата пеят.

Omnia_blg

Title: Омниа. Всичко, за което можеш да мечтаеш
Publisher: Тонипрес
Translator: Тамара Такова
Synopsis:
Всички знаят, че в големия виртуален магазин Омниа можеш да купиш каквото ти хрумне.
В каталога му ще откриеш всичко, което можеш да си представиш, включително и предмети, за които дори не си подозирал, че съществуват.
Ето защо, когато Нико случайно хвърля на боклука любимата плюшена играчка на по-малката си сестра, не се поколебава да потърси същата в уеб страницата му, за да я подмени. Но неочаквано компютърна грешка го отвежда в сърцевината на Омниа – невиждано огромен склад, където търсенето на плюшеното зайче се превръща в начало на вълнуващо приключение.

Title: Всички феи на кралството
Publisher: Тонипрес
Translator: Тамара Такова
Synopsis:
В свят на древни гори, омагьосани предмети и изпитания за смелост на живот и смърт вълшебството може да се превърне в нож с две остриета…

Камелия е фея кръстница, която в продължение на триста години помага успешно на благородни девици и кандидати за слава да постигнат щастието. Нейното вълшебство и изобретателност никога не я предават, но всичко започва да се усложнява, когато й поверяват младия коняр Симон, нуждаещ се отчаяно от помощта й.
Камелия е разрешавала по-сложни случаи, но по някаква необяснима причина нещата със Симон се объркват…

Title: когато ме видиш
Publisher: Тонипрес
Translator: Тамара Такова
Synopsis:

Паранормални явления в гимназията?

От няколко седмици се носят слухове за необичайни събития, които нямат обяснение. Някои ученци твърдят, че са нападани от невидима сила. Други уверяват, че са видели предмети, носещи се във въздуха, или са усетили странно присъствие около себе си. Пред какво точно се изправяме? В редакцията на “Гласове” събрахме всякакви теории, но най-приемливо изглежда обяснението за някакво паранормално явление. Всъщност всички помним злощастната история на “момчето от покрива”… Има ли в гимназията призрак? Още не знаем, но е възможно скоро да го установим.